“Wat een prachtige schoenen!” “Dankje, maar wel een hel om te dragen!”. Welke vrouw heeft nog nooit voor dit probleem gestaan? Nu gaat dat niet enkel op voor schoenen, maar ook voor sportkledij. Comfortabele sportkledij is natuurlijk het belangrijkste, maar het oog wil ook wat. Dat uiterlijke aspect lijkt echter de bovenhand te nemen, terwijl een praktische en comfortabele sportoutfit toch belangrijker is.

(Margriet Elzinga)

Foto door Jellymon

Felgekleurde sportkledij. Foto door Jellymon

Kijk maar eens rond in de sportschool: vrouwen met felle sporttassen, sexy sportbh’s in plaats van een topje en strakke leggings met dierenprints, het kan allemaal. Maar waar zijn we dan eigenlijk mee bezig? Mensen gaan naar de sportschool om aan hun conditie te werken, hun lichaam te verstevigen of af te vallen. Toch? Blijkbaar loopt er tegenwoordig een catwalk door de fitnesszaal.

Schermpraatjes

Een beetje surfen op het internet en je vindt duizenden websites en blogs die menen dat je altijd stijlvol gekleed moet gaan, zelfs als je gaat sporten. Hippe prints, felle kleuren en trendy accessoires zijn een must. Maar je gaat toch niet het nachtleven onveilig maken met een stel vriendinnen? Sporten doe je in de eerste plaats voor jezelf. Te strakke en blote kledij belemmert alleen maar je work-out: topjes die omhoog kruipen en broeken die zo strak zitten dat je je afvraagt of er nog wel bloed naar je benen stroomt kunnen toch niet gemakkelijk zitten. Bovendien ben je dan te veel bezig met hoe je eruit ziet, en niet meer met het sporten.

Fashion victims

Voor de fashionista’s onder ons staat de fitness meestal vol spiegels waarin je jezelf kan bewonderen. Maar dat kan thuis ook. Tenzij je natuurlijk van plan bent een leuke vent op te scharrelen en denkt dat de sportschool daar de ideale plaats voor is. Waarom ook niet. Maar wil je echt iemand strikken doordat je je lichaam in de verf zet? Dan loop je eerder de kans om gezien te worden als ‘het meisje dat sporten niet serieus neemt’ of ‘de oppervlakkige die enkel met haar uiterlijk bezig is’.

Foto door Edson Hong

Basic sportkledij. Foto door Edson Hong

Denk dus eerst praktisch na voor je gaat sporten. Een comfortabele outfit is toch niet noodzakelijk lelijk? Wat is er mis met een klassieke trainingsbroek en T-shirt? Helemaal niets. Loop dus niet in de schoenenval: een legging die net iets te strak zit of een shortje dat eerder lijkt op een uitvergrote riem zijn gewoon niet geschikt om in te sporten.

Eén reactie Volgende »

  1. Dorien schreef:

    ‘een shortje dat eerder lijkt op een uitvergrote riem’ –> GENIAAL! 😀

Plaats een reactie